- Niefiksie
- Kookkuns
Oor die kole
Martelize Brink
ISBN:
Uitgewer:
Datum Vrygestel:
Prys (incl. VAT):
Formaat:
Sagteband, 192pp
Oor hierdie boek:
Oor die kole is ’n om-die-vuur-kosboek met resepte vir elke okkasie in die buitelug: van ’n boere-ontbyt of kaalvoet-kuier om die braaivuur saam met jou hartsmense tot ’n fynproewer-feesmaal met dekadente soetgoed.
Braai is soveel meer as steaks, boerewors en tjops. Natuurlik is die tradisionele goue gunstelinge almal daar: ploegskaar-brekfis, askoek, potbrood, mosbolle, skaapstertjies, Matie Brink se afvalpotjie, waterblommetjies, heuningwortels en malvapoeding.
Maar . . . met haar houtlepel in die pot toor Martelize ’n swetterjoel flambojante treffers op: gerookte mieliepaptert, dieppot-pizza, kreefstertkerrie, calamarisosaties, seekossop en ketelbraai-snoek, eend met sjerrieglaseersel, varknek, lamsboud, koedoesteaks, selfs’n Latynse braaitafel met flentervarkskouer.
Nou ja, wat is ’n feesmaal sonder die soete verleidings? Pastel de nata (met ’n sweem van kardemom en kaneel), affogato, roomys met gerookte room, koekstruif met braaikoek en perskes, Siciliaanse lemoenkoek, en ’n reënboog van lusmakers.
Verskillende tegnieke en metodes vir buitelugkos word ingespan: braai en rooster oor die kole (selfs in die as), swartpotte, ketelbraai en beroking. Naas wenke vir kopkrappers soos braaihout, temperatuurmeters, rookmetodes, die briket-slangmetode en soorte swartpotte kry jy ’n warm dosis nostalgie in die vorm van Martelize se staaltjies en vertellings. Ware sielskos!
VERWANTE BOEKE
Seisoenskos
Weg!/Go! Platteland
Nic van Wyk-Brood & Botter
Nic van Wyk
Vleis
Annelien Pienaar
Die VLV-kookboek
Vroue-Landbouvereniging van Kaapland
Meals
Christine Capendale
Marinda se koskas
Marinda Engelbrecht
Braaibroodjies en burgers
Jan Braai
The South African Vegan Cookbook 2
Leozette Roode
Fatima Sydow Cooks
Fatima Sydow
Cape, Curry & Koesisters
Fatima Sydow, Gadija Sydow Noordien
Dit proe soos huis
Herman Lensing
Laat die potte prut
Via
Veggielicious
Mokgadi Itsweng
Maaltye
Christine Capendale
Fatima Sydow - Cape Malay Cooking
Fatima Sydow
Deeg
Theresa de Vries
Food stories
Tebogo Ndala, Lebogang Ndala
Kokkedoortjie
Errieda du Toit
Vuurwerke (SB)
Jan Braai
Marinda kook met blikkies en pakkies
Marinda Engelbrecht
Die Suid-Afrikaanse lugbraaier kookboek 2
Louisa Holst
Shisanyama
Jan Braai
Die Demokratiese Republiek van Braai 2
Jan Braai
Kaap, kerrie & koesisters
Fatima Sydow, Gadija Sydow Noordien
For Friends & Family
Nicky Stubbs
The South African Air Fryer Cookbook 2
Louisa Holst
Marinda se kinderkombuis
Marinda Engelbrecht
Landbou Boerekos
Arina du Plessis
The South African Air Fryer Cookbook
Louisa Holst
Cook and Enjoy for Kids
Eunice van der Berg, S.J.A. de Villiers
Cupcakes and Couscous
Teresa Ulyate
Meat
Annelien Pienaar
Dorah Sitole
Dorah Sitole
Vegetaries
Jan Braai
Kook en Geniet
S.J.A. de Villiers
Baking
Christine Capendale
Boerekos with a twist
Annelien Pienaar
Nataniel: Die Edik van Nantes-kookboek
Nataniël , Erik Le Roux
Hearty Home Food with Sipho
Siphokazi Mdlankomo
My Sweet Life
Faaiza Omar
Cook and Enjoy
S.J.A. de Villiers
Klein kook en geniet (2018 uitgawe)
Eunice van der Berg, S.J.A. de Villiers
Curry
Ishay Govender-Ypma
The South African Vegan Cookbook
Leozette Roode
Suid-Afrikaanse Lugbraaier Kookboek
Louisa Holst
Vuurwarm (SB)
Jan Braai
Kitchen Queen
Lucia Mthiyane